Astara breidt haar distributie-activiteiten uit met MG in Zwitzerland

dinsdag, 27 februari 2024 17:12
Astara breidt haar distributie-activiteiten uit met MG in Zwitzerland

Zurich, 26 Februari 2024 – Astara werd aangeduid als invoerder van MG-voertuigen en de naverkoop ervan in Zwitserland. Hiermee vergroot de mobiliteitsprovider de reeds bestaande samenwerking met MG Motor op wereldvlak. ​ Astara is vandaag reeds invoerder van MG in 2 regio's: Latijns-Amerika en Europa, met operaties in Peru, België, en Luxemburg.

Jorge Navea, CEO van Astara, zegt "We zijn erg blij met het vertrouwen van MG in Astara voor de distributie van het merk in een belangrijke markt als Zwitserland. Met hun gamma batterijaangedreven en hybride voertuigen sluit MG volledig aan bij ons streven naar een duurzamere mobiliteit en we kijken ernaar uit om MG te helpen deze oplossingen op de Zwitserse markt te brengen."

William Wang, Managing Director van MG Motor Europe voegt hieraan toe: "Astara heeft een uitstekende staat van dienst als het gaat om het ondersteunen van MG-klanten in Europa, dus we hebben er alle vertrouwen in dat ze dezelfde hoge standaarden zullen leveren op de belangrijke Zwitserse markt. MG kijkt ernaar uit om terug te keren naar Zwitserland, waar we in contact zullen komen met nieuwe klanten en de vele liefhebbers van het merk."
Zwitserland is een van de weinige Europese markten waar MG niet vertegenwoordigd was. Met een grote vraag naar BEV-voertuigen is de Zwitserse markt een van de meest concurrerende en geavanceerde op het gebied van elektrificatie, waardoor dit een perfecte match is voor MG's bekroonde batterij-aangedreven gamma.

Astara begon zijn activiteiten in Zwitserland in 2019. Sindsdien is het portfolio dat op deze markt vertegenwoordigd is, uitgegroeid tot 10 bekende merken en een compleet ecosysteem van mobiliteitsoplossingen. De verkoop van Astara personenauto's in het land bedroeg in 2023 meer dan 20.000 eenheden, waarmee een marktaandeel van bijna 8% werd bereikt.

MG, één van de meest toonaangevende automerken in Europa in 2023 met meer dan 230.000 verkochte eenheden, heeft een breed assortiment personenauto's en SUV's met een volledige keuze aan ICE-, HEV-, PHEV- en BEV-aandrijflijnen. ​ In het jaar dat het bedrijf 100 jaar bestaat, lanceert MG de EV Cyberster, een spectaculair vormgegeven cabriolet roadster die de langverwachte terugkeer naar de productie van sportwagens markeert.

Laatst aangepast op dinsdag, 27 februari 2024 17:29