Opening van de bestellingen van Rafale E-Tech full hybrid in België

vrijdag, 16 februari 2024 18:05
Opening van de bestellingen van Rafale E-Tech full hybrid in België

Rafale, die in juni 2023 werd onthuld op het Salon International de l’Aviation et de l’Espace in het Franse Bourget, speelt een sleutelrol in het plan 'Renaulution' en symboliseert de hogere positionering van het gamma en de legitimiteit van Renault om zich tot alle doelgroepen te richten. De fascinerend gelijnde SUV-coupé om intens in te leven, biedt een onuitgegeven rijplezier dankzij zijn hybridemotoren en zijn toonaangevende onderstel, waarin de Renault-ingenieurs al hun passie en knowhow hebben geïnvesteerd.

Dynamische en gedurfde SUV-coupé
Rafale E-Tech full hybrid is 4,71 meter lang, 1,86 meter breed en 1,61 meter hoog en werd ontwikkeld op het CMF-CD-platform. Met zijn dynamische proporties en krachtige persoonlijkheid staat Rafale garant voor een ongeëvenaard rijplezier. Dat plezier deelt hij bovendien met alle passagiers, dankzij de royale interieurruimte en innovatieve uitrusting. De zitruimte op de tweede zetelrij is rijkelijk te noemen, met maar liefst 302 millimeter knieruimte. Ook behoudt hij ondanks het coupésilhouet 880 millimeter hoofdruimte op de achterste plaatsen. De koffer blijft evenmin achter met een volume tussen 528 en 1600 liter. Het bijzonder innovatief verduisterend panoramisch glazen dak Solarbay®, dat gebruik maakt van PDLC-technologie (Polymer Dispersed Liquid Cristal), kan naar wens ondoorzichtig of transparant worden gemaakt. Het toont zich erg gebruiksvriendelijk en laat zich bedienen met gesproken commando's via Google Assistant of met de bedieningsknop.

Met zijn 200 pk sterke en zuinige hybridemotor en zijn multimode-automaat behoort Renault Rafale tot de beste leerlingen van zijn segment op het vlak van rijbereik (tot 1.100 km) en CO2-uitstoot (105 g/km CO2 voor een brandstofverbruik van 4,7 l/100 km).

Het nauwkeurige onderstel verzekert van zijn kant ongeëvenaarde rijsensaties, die dankzij de vierwielsturing 4CONTROL Advanced van Renault naar een nog hoger niveau worden getild. De meesturende achterwielen, die standaard worden aangeboden op de versie Esprit Alpine, komen de wendbaarheid sterk ten goede en helpen de auto om zich een weg te banen door de stad of bochten met hoge snelheid aan elkaar te rijgen.

Het open en geconnecteerde evolutieve multimediasysteem OpenR Link is uniek. Het elimineert de grenzen tussen digitaal gebruik buiten en in het interieur, dankzij het geïntegreerde Google-systeem met keuze uit meer dan dertig apps.

Tegen het einde van het jaar zal Renault een uiterst performante E-Tech 4x4-versie met 300 pk aanbieden om nog meer rijplezier te garanderen. Deze versie krijgt een extra elektromotor op de achteras, evenals een specifieke chassisafstelling.

Prijzen en gamma van Rafale E-Tech full hybrid
Rafale E-Tech full hybrid kreeg een rijkelijke standaarduitrusting en kiest resoluut voor een hogere positionering met een 200 pk sterke E-Tech full hybrid-motor en twee uitrustingsniveaus, Techno en Esprit Alpine.