Delaware Belux viert mijlpaal: 1.000ste elektrische wagen toegevoegd aan bedrijfsvloot

vrijdag, 10 mei 2024 13:14
Delaware Belux viert mijlpaal: 1.000ste elektrische wagen toegevoegd aan bedrijfsvloot

Kortrijk, 6 mei 2024 – Op 25 april nam Yoni Roussel, senior consultant bij delaware, delaware Belux' 1.000ste elektrische voertuig in ontvangst. Dit evenement markeert een enorme mijlpaal op het gebied van duurzaamheid in delaware’s streven naar een vloot van 100% elektrische bedrijfswagens. Yoni koos voor een BMW iX3, verdeeld door delaware's vertrouwde partner BMW Jorssen.

Delaware zet sterk in op groenere mobiliteitsinitiatieven, met de bewuste keuze om reeds in 2016 over te schakelen naar clean energy, ruim voor vele andere bedrijven. Op 3 april 2020 begon delaware officieel aan de overgang naar elektrische wagens, toen het de sleutels kreeg van zijn eerste 100% elektrische auto. Het was een kenmerkende toewijding aan duurzaamheid op lange termijn en een investering in een groenere toekomst.

Vier jaar later is de grens van 1.000 elektrische wagens overschreden. Eind april werd Yoni Roussel, senior consultant bij delaware, aangenaam verrast toen delaware en BMW zijn ontvangst van de 1000ste EV vierden tijdens de afhaling van zijn nieuwe auto. Yoni had verschillende redenen om voor een BMX iX3 te kiezen: "Sinds BMW het model iX3 introduceerde, ben ik onder de indruk van zijn elegante ontwerp en ruimte, waardoor het perfect is voor mijn gezin." Yoni is enthousiast over zijn eerste elektrische wagen: "Mijn eerste ervaring is zeer positief. Ik ben trots om deel uit te maken van de volgende generatie van rij-innovatie."

Mobiliteitsbeleid dat een stapje verder gaat

"In 2016 hebben we onze mobiliteitsstrategie voor de toekomst bepaald," zegt Pieter Sanders, Fleet and Facility Manager bij delaware. "Destijds was elektrisch rijden nog toekomstmuziek en was er niet zoveel financiële druk op wagenparkbeheer als vandaag de dag. Onze mobiliteitsstrategie moest toekomstgericht en beheersbaar zijn voor de komende jaren."

De keuze voor meer duurzaamheid was drieledig:

  1. De collectieve CO2-voetafdruk van het bedrijf verminderen die werd gecreëerd door de vloot van op gas/diesel aangedreven auto's;
  2. Verplaatsingen kostenefficiënter maken;
  3. De work-life balance van werknemers bevorderen door satellietkantoren dichter bij huis te vestigen voor dagen waarop ze niet bij de klant aanwezig zijn.

Deze initiatieven zijn integraal onderdeel van delaware's bredere klimaatactie-agenda. Het bedrijf introduceerde elektrische voertuigen lang voordat de regelgeving in 2022 van kracht werd, waarbij verplicht werd dat alle nieuwe bedrijfswagens die in België werden uitgegeven vanaf 2023 elektrisch zouden zijn.

Zodra de optie voor elektrische auto’s bestond, besloot delaware om 100% elektrisch (EV) te gaan in plaats van een overgang via plug-in hybrides te maken. "Je moet de ervaring opdoen en de uitkomst accepteren van het leren van iets nieuws door werknemers die de wagens gebruiken," zegt Pieter Sanders. "Door dit te doen, worden oorspronkelijke twijfelaars ambassadeurs en sporen ze collega's aan om hetzelfde te doen."

Aan het einde van 2020 telde delaware slechts 25 EV's in zijn vloot. In januari 2022 was de 100e volledig elektrische auto beschikbaar. Tegen februari 2023 waren 25% van de bedrijfswagens EV's. Nu is het al 65%. Een deel van deze exponentiële groei is te danken aan het toekomstbestendige mobiliteitsbeleid van delaware.

"De overgang naar elektrisch rijden heeft snel en zonder verplichtingen plaatsgevonden," merkt Pieter Sanders op. "Te veel regels opleggen en de TCO (Total Cost of Ownership) niet berekenen is een valkuil waar andere bedrijven nog te vaak in trappen. Bovenal moet elektrisch rijden werkbaar zijn en willen we minimale barrières hebben in het gebruik van EV's," zegt Pieter Sanders.

Andere duurzaamheidsinitiatieven bij delaware

Het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen van delaware houdt niet op bij haar vloot van 1.000 elektrische voertuigen. Toen satellietkantoren in Limburg en Luik werden geopend, betekende dit dat werknemers uit deze regio's kortere reistijden hadden en minder verkeer hoefden te trotseren op dagen waarop ze niet naar de klant gaan. Videomeetings en thuiswerken resulteerden in minder gereden kilometers.

In 2018 introduceerde delaware fietsleasing om multimobiliteit te stimuleren met een optie voor een auto + fiets bij vernieuwing van leasecontracten, of een salarisuitwisseling voor het krijgen van een fiets. In 2022 bedroegen de gemiddelde CO2-emissies nog steeds 95 g/km, met een doelstelling van 80 g/km tegen het einde van dat jaar. Tegenwoordig bedraagt dat gemiddelde nauwelijks 40 g/km. En met meer veranderingen die later dit jaar in het kantoor van delaware in Gent komen, zal dat gemiddelde waarschijnlijk verder dalen.

 

Over delaware

delaware is een snelgroeiend, wereldwijd bedrijf dat geavanceerde oplossingen en diensten levert aan organisaties die ernaar streven om de concurrentie op een duurzame manier een stap voor te blijven. delaware begeleidt klanten bij hun zakelijke transformatie en zet daarbij de technologieën van zijn belangrijkste partners, SAP, Microsoft, OpenText & Salesforce in. Het bedrijf blijft zijn klanten ook achteraf ondersteunen met het oog op de continuïteit van hun activiteiten en het doorvoeren van continue verbeteringen. In alle opzichten past delaware zijn eigen duurzame businessmodel toe dat gericht is op de lange termijn. Het bedrijf stelt meer dan 5000 medewerkers tewerk in 19 landen in Afrika, Azië, Europa en Noord- en Zuid-Amerika.

delaware.pro

Getagged onder:
bmw

Gerelateerde items (op tag)

Maak kennis met de BMX iX2 en de BMW X2 bij De Mey

BMW De Mey en & BMW Verhulst nodigen u graag uit voor een exclusieve kennismaking met de nieuwste toevoegingen aan ons BMW-gamma: de BMW iX2 en de BMW X2. We bieden u de gelegenheid om de drie concessies van De Mey te ontdekken: Maldegem, Knokke en onze recente aanwinst, BMW Verhelst in Oostende.

Uitzonderlijke saloncondities bij BMW Van den Broeck

Geniet tijdens de maand januari van uitzonderlijke saloncondities bij BMW Van den Broeck op alle modellen, inclusief EV wagens.
We zijn gedurende de hele maand elke zondag open van 10u00 tot 17u00 en verwelkomen u met een hapje en drankje, wacht niet langer en ontdek het BMW rijplezier in al zijn vormen en kleuren!

Tot binnenkort in onze toonzaal te Dilbeek, Ring uitrit 13.

https://vandenbroeck.bmw.be/

Test: BMW i5 eDrive40, De zakenauto bij uitstek

BMW kiest voor hun elektrisch gamma geen apart design, maar plakt er enkel de i voor. Een BMW i5 is qua uiterlijk niet onderscheidend van een 5-reeks met verbrandingsmotor of plug-in hybride-aandrijving. Een bewuste keuze, in tegenstelling tot concurrent Mercedes die wel een eigen lijn kiest voor hun EQ-gamma. Wij hebben er geen probleem mee en mochten op pad met de nieuwe BMW i5 eDrive40.

Test: BMW iX1 Xdrive30

Nieuwe EV-instapper bij BMW heeft het allemaal
BMW biedt zijn nieuwe X1 meteen ook aan als elektrisch alternatief. Dat doen zij trouwens met meer modellen, denk maar aan de 7-serie (i7) of de binnenkort te lanceren nieuwe 5-serie (i5). Logischerwijze krijgt ook de kleinste SUV een “i” voor zijn typebenaming om uit te komen op iX1 Xdrive30, waarbij de Xdrive voor vierwielaandrijving staat. Wij gingen op pad.