Gabriëls laadt Duffel op met 16e snellaadstation

maandag, 22 april 2024 19:35
Gabriëls laadt Duffel op met 16e snellaadstation

Gabriëls kondigt trots de opening van een ultramodern laadstation in Duffel aan, een belangrijke stap in de verbetering van de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in België. Het nieuwe laadstation is strategisch gelegen aan de A. Stocletlaan en biedt elektrische voertuigbezitters een gemakkelijke en duurzame manier om hun auto's op te laden.

Het laadstation in Duffel krijgt een luifel uitgerust met zonnepanelen om duurzaam en efficiënt energie op te wekken. Dit draagt bij aan de vermindering van CO2-uitstoot en bevordert de overgang naar groenere mobiliteit.

Het nieuwe station beschikt over 3 laders met een maximale capaciteit van 300 kWh, goed voor zes laadplaatsen. Hierdoor kunnen elektrische voertuigen snel worden opgeladen, waardoor de wachttijd wordt beperkt en bestuurders snel weer op weg kunnen.

"Gabriëls is verheugd om dit ultramoderne laadstation in Duffel te openen", zegt Ignace Gabriëls, Bedrijfsleider. "We streven ernaar om elektrisch rijden toegankelijker en gemakkelijker te maken voor iedereen en dit nieuwe station is een belangrijke stap in die richting. Met onze focus op duurzaamheid en innovatie willen we bijdragen aan een schonere en groenere toekomst."
In Duffel biedt Gabriëls diverse betalingsmogelijkheden aan voor het opladen van elektrische voertuigen. Klanten kunnen via de nieuwe terminal betalen met de Gabriëls Laadpas, maar ook met andere publieke laadpassen én met bank- of kredietkaarten. Deze opties worden gefaciliteerd door TSG Belgium dat in Duffel TSG ChargePay, een innovatieve betaaloplossing voor laadsessies, heeft geïnstalleerd. Hiermee komt de specialist in betaalsystemen tegemoet aan de nieuwe Europese wetgeving (AFIR). Die bepaalt dat het vanaf 13 april 2024 mogelijk moet zijn om op elke nieuwe geïnstalleerde publieke DC-laadpaal van 50 kW de laadsessie te betalen met bank- of kredietkaart. Omdat in de nabije toekomst ook het bestaande netwerk van publieke DC-laadpalen van deze optie zal worden voorzien, biedt TSG ChargePay hier een eenvoudig te integreren oplossing.

Bij TSG staat het belang van prijstransparantie en gebruiksgemak in het laadproces voorop. De user interface van TSG ChargePay is dan ook toegankelijk en het touchscreen ziet er mooi uit. EV-rijders die een EV-transactie opstarten kunnen bovendien een QR-code scannen en hun laadsessie online volgen.Het aanvragen van de Gabriëls Laadpas is kosteloos en deze pas functioneert op de meeste laadpalen in de Benelux, en op talrijke laadpunten in de rest van Europa. Gabriëls blijft zich inzetten voor de uitbreiding van de laadinfrastructuur in België en zal blijven investeren in nieuwe en innovatieve laadoplossingen om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar elektrisch rijden.

Laatst aangepast op maandag, 22 april 2024 19:38