Power to Progress: Compacte berline Kia K4 van de volgende generatie vestigt nieuwe designnormen

donderdag, 21 maart 2024 17:28
Power to Progress: Compacte berline Kia K4 van de volgende generatie vestigt nieuwe designnormen

Kia Corporation heeft vandaag volledige beelden onthuld van het koetswerk en interieur van de Kia K4. De compacte berline van de volgende generatie omarmt de gedurfde houding van het merk om voortdurend vooruit te gaan en introduceert nieuwe manieren van denken, innovatie en superieure designwaarden in de sector.

Geïnspireerd op de Kia-designfilosofie ‘Opposites United’, en in het bijzonder de ‘Power to Progress’-pijler, symboliseert het koetswerk van de compacte berline K4 de niet-aflatende vastberadenheid van Kia om de meest inspirerende, innovatieve en esthetisch geavanceerde mobiliteitsoplossingen te creëren.

“Elke contour, welving en elk detail van de K4 is zorgvuldig uitgedacht en ontworpen om te voldoen aan de Kia-designfilosofie ‘Opposites United’. Die combineert strakke, gestroomlijnde oppervlakken en technologische details in een gedurfd, samenhangend statement. Elk aspect versterkt de relatie tussen merk en design”, aldus Karim Habib, Executive Vice President en hoofd van Kia Global Design. “Met het ontwerp van de K4 bouwen we voort op wat we hebben geleerd en maken we die waarden toegankelijk voor nog meer mensen door een product op de markt te brengen dat relevant en betekenisvol is. Zo inspireren we hen in hun manier van denken, bewegen en leven.”

Koetswerkdesign: Nieuwe mogelijkheden ontsluiten door een vooruitstrevende dynamiek

De Kia K4 overstijgt moeiteloos de designnormen voor compacte berlines en straalt een authentiek beeld uit van ambitie, durf, energie en kracht.

De ontwerpers van Kia hebben een moderne en unieke koetswerkvorm gecreëerd door de verbindingen van logisch uitgelijnde vierkanten op een schijnbaar onlogische manier te verdraaien. Dat noemen de koetswerkontwerpers van Kia ‘Twist Logic’. De organische lichtstroom tussen de wisselende vierkanten benadrukt de vorm die door het hele koetswerkdesign loopt. Deze benadering wordt vooral duidelijk in het zijprofiel van de K4, waar de naar achteren gerichte fastbackstijl perfect aansluit bij het gedurfde en vooruitstrevende karakter van het merk Kia.

Aan de voorkant geeft de Kia K4 meteen een opvallende indruk. Verticale koplampen aan de uiterste randen van de voorzijde dragen bij aan een brede, zelfverzekerde houding, terwijl de elementen van de dagrijlichten (DRL) gecombineerd met horizontale chroomlijsten de verfijnde aantrekkingskracht van de K4 extra benadrukken. De nieuwste generatie van de ‘Star Map’-verlichtingstechnologie van Kia, gebaseerd op een sterrenbeeld, creëert een verdere evolutie van het kenmerkende ‘tijgergezicht’ van het merk.

Van achteren gezien straalt de K4 dezelfde kracht en dynamiek uit. Verticale lampen aan de uiteinden van de auto snijden verticaal naar beneden in de richting van een brede, technische bumper. De luchtdiffusor in de bumper maakt het plaatje compleet met zijn sterke, grafische design.

Interieurdesign: Een combinatie van innovatieve technologie en buitengewoon comfort met een uitzonderlijke visuele en functionele aantrekkingskracht

De Kia-designfilosofie ‘Opposites United’ viert de creatieve spanning die ontstaat door twee schijnbaar tegengestelde concepten te combineren. Deze radicale benadering wordt perfect geïllustreerd door de K4, waar het ‘verwachte’ concept van een op de bestuurder gerichte cockpit samenkomt met het ‘onverwachte’ ontwerp van de lay-out. Dat bepaalt het unieke karakter van het interieur van de K4.

Het ‘verwachte’ in het segment van de compacte berlines is het op de bestuurder gerichte interieur, wat bij de K4 net ‘onverwacht’ wordt omdat het concept van dat ontwerp in vraag wordt gesteld. In plaats van de traditionele vorm van naar de bestuurder gerichte schermen en bedieningselementen scheidt dit interieur de bestuurder van de passagier met een opvallende grafische tweedeling. Deze scheiding creëert een duidelijk onderscheid tussen de twee ruimtes: de cockpit voor de bestuurder, die technisch en machinaal van karakter is, en het passagierscompartiment, dat comfortabel en menselijk is.

Geïnspireerd door de ‘Joy for Reason’-pijler van de Kia-designfilosofie hebben de interieurontwerpers van het merk een interieur gecreëerd dat zich zowel richt op het gevoel van het interieur als op de functionele en praktische eigenschappen. Het contrast tussen de technische elementen van de cockpit voor de bestuurder en de comfortelementen voor de passagier zorgt voor de perfecte balans tussen het rationele en het emotionele.

Inzittenden kunnen kiezen uit een reeks directe en indirecte verlichtingsopties voor het verfijnde interieur van topkwaliteit van de K4. Het dashboard wordt gedomineerd door een groot centraal scherm en een elegante middenconsole die de scheiding tussen de bestuurders- en passagiersomgeving extra benadrukt. Hoewel fysieke knoppen en bedieningselementen bewust tot een minimum zijn beperkt, zorgt een reeks fraai vormgegeven en elegant geïntegreerde fysieke knoppen voor functies als ‘Thuis’, ‘Kaart’ en ‘Zoeken’ plus een draaiknop voor snelle, intuïtieve interactie met de functies van de auto. Daaronder zorgen nog eens vier knoppen voor een naadloze bediening van de verwarming, de airconditioning en het ventilatiesysteem.

Een reeks opwindende nieuwe zetelbekledingen, materialen, patronen en kleuren wordt aangeboden, waaronder Medium Gray, Slate Green, Canyon Brown en Onyx Black om de verfijnde en luxueuze uitstraling van het interieur van de K4 verder te benadrukken.

De wereldwijde première van de Kia K4 vindt plaats op het internationale Autosalon van New York op 27 maart 2024. Kia zal de wereldpremière in New York live uitzenden, waarbij iedereen welkom is op worldwide.kia.com. De K4 introduceert nieuwe normen op het gebied van design, innovatie en aantrekkingskracht in het segment van de compacte berlines. Voorafgaand aan het evenement zal Kia verdere updates publiceren.

Laatst aangepast op donderdag, 21 maart 2024 17:29