De Alfa Romeo Milano zal er zo uitzien

maandag, 18 maart 2024 10:30
De Alfa Romeo Milano zal er zo uitzien

Alfa Romeo heeft officieel de naam bekendgemaakt van het model dat in april 2024 zal worden voorgesteld en waarvan we het uiterlijk hebben gereconstrueerd.

Wat voorlopig vaststaat, is de naam: Alfa Romeo Milano, die de fabrikant zojuist officieel heeft gemaakt als eerbetoon aan de stad die de geboorteplaats is van Alfa Romeo. Maar de afgelopen maanden is er steeds meer informatie over de kleine SUV aan het licht gekomen, waardoor we kunnen speculeren over hoe de productieversie eruit komt te zien, met sterke argumenten om onze stelling te ondersteunen. Totdat we hem natuurlijk in april volgend jaar in zijn officiële vorm zien en na de zomer van 2024 bij de dealers, vanaf ongeveer 27.000 euro.

HOE ZAL HIJ ER UIT ZIEN - Aan de hand van een paar afbeeldingen die aan de controle van de fabrikant zijn 'ontsnapt', kunnen we het uiterlijk van de Alfa Romeo Milano heel precies reconstrueren. De voorkant zal stoer zijn, met de bumper in het midden en sierlijke lampen met LED-koplampen verdeeld in verschillende segmenten. De handgreep van de voorportieren is traditioneel, net onder de gordellijn, terwijl de handgreep van de achterportieren verborgen is in de raamomlijsting. Aan de achterzijde bestaan de koplampen uit drie LED-modules, verbonden door een zwarte strip die doorloopt in de richting van de wielen en over de hele breedte van de auto, met het Alfa Romeo-logo in het midden.

TWEE MOTOREN - De Alfa Romeo Milano zal nauw verwant zijn aan andere soortgelijke modellen van merken die tot de Stellantis Group behoren, zoals de Jeep Avenger en de Fiat 600. De mechaniek zal worden uitgewisseld en de motoren zullen dezelfde zijn. De aandrijflijn wordt gedeeld en ook de afmetingen zouden vergelijkbaar moeten zijn, met een lengte van ongeveer 420 cm. Onder de motorkap van de Milano is plaats voor een benzinemotor of een 100% elektrische unit. De eerste zal de 3-cilinder turbo 1.2 mild hybrid zijn met 100 of 136 pk, een upgrade van de benzinemotor in andere Stellantis-modellen, met een betrouwbaardere kettingaandrijving in plaats van riemaandrijving. De batterijversie daarentegen zal naar verwachting 156 pk leveren, aangedreven door een 51 kWh batterij met een actieradius van ongeveer 400 km.

ER ZAL OOK EEN SPORTIEVE VERSIE ZIJN - Er wordt ook gesproken over een sportievere variant van de Alfa Romeo Milano, ook elektrisch, die enkele maanden na de officiële lancering zou kunnen opduiken: voorwielaandrijving en meer dan 220 pk. Anderzijds zal de tweemotorige variant van de 1.2 mild hybrid 4x4 zijn: een extra elektrische eenheid (met een vermogen van ongeveer 30 pk) zal de achterwielen aandrijven.

Laatst aangepast op maandag, 18 maart 2024 10:37