EUROREPAR CAR SERVICE lanceert het EV-label, speciaal voor het onderhoud van elektrische en hybride voertuigen

maandag, 04 maart 2024 16:00
EUROREPAR CAR SERVICE lanceert het EV-label, speciaal voor het onderhoud van elektrische en hybride voertuigen

Het Eurorepar Car Service-netwerk kan nu elektrische en hybride voertuigen onderhouden ("EV-label") voor de leden van zijn netwerken in Europa. Elke licentiehouder van Eurorepar Car Service die het nieuwe EV-label verwerft kan het onderhoud van geëlektrificeerde of hybride voertuigen van alle merken verzorgen in overeenstemming met de onderhoudsplannen van de fabrikant.

Na de succesvolle lancering in Nederland in 2023, waar binnen slechts zes maanden 50% van het Eurorepar Car Service-netwerk zich bij het EV-labelprogramma aansloot, breidt het multimerk reparatie- en onderhoudsnetwerk het EV-label de komende maanden uit naar zijn leden in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Automobilisten in deze landen kunnen hun elektrische of hybride auto nu tegen de beste prijs laten onderhouden, binnen een netwerk dat tot de top behoort wat betreft het aantal multimerk-reparatiewerkplaatsen in verschillende Europese landen.

Herbevestigde positionering en verbeterde expertise

Al 20 jaar maakt Eurorepar Car Service toegang tot voertuigonderhoud gemakkelijker, ongeacht het model of de leeftijd van het voertuig. Met de introductie van dit nieuwe label voor het onderhoud van hybride en elektrische voertuigen ondersteunt Eurorepar Car Service zijn netwerk bij de revolutie op het gebied van elektromobiliteit en bij de bijbehorende uitdagingen op het gebied van training, technische gegevens en reparatiemethoden, diagnostische tools, gereedschapsoplossingen en garageapparatuur.

Eurorepar Car Service is nu voorbereid op de groeiende elektrificatie van het Europese wagenpark, en biedt zijn klanten de zekerheid van getrainde, gekwalificeerde teams met de benodigde apparatuur voor het veilig onderhouden van elektrische voertuigen, conform de onderhoudsplannen van de fabrikant, waarbij de garantie van het voertuig en de tractiebatterij behouden blijven.

Elke aangesloten werkplaats met het EV-label heeft een laadstation van minstens 22 KWH voor snel opladen in geval van reparatie of onderhoud bij Eurorepar Car Service, om bij te dragen aan de mobiliteit van zijn klanten.

EV-label als stimulans voor zakelijke ontwikkeling

"Het EV-label is al aanwezig in Nederland en zal gedurende het jaar 2024 steeds verder worden ingezet. Deze nieuwe service is een belangrijke stap voor het Eurorepar Car Service-netwerk, waarmee ons aanbod wordt verrijkt met een professionele service terwijl ons oorspronkelijke uitgangspunt, ‘een eerlijke prijs’, behouden blijft. Ons aanbod verleidt vele klanten die voertuigonderhoud willen laten uitvoeren door een garage in de buurt, tegen concurrerende prijzen, zonder compromissen te sluiten over de kwaliteit van de services. Het wagenpark van elektrische en hybride voertuigen zal blijven groeien. In deze context was het volgens ons essentieel om het onderhoud van geëlektrificeerde voertuigen toegankelijker te maken voor eindklanten en professionele klanten binnen ons multimerk onderhouds- en reparatienetwerk", aldus Luca Parasacco, SVP Stellantis Global Head of P&S Distribution & Service Networks en CEO van Eurorepar Car Service.